Jak se starat o normální pleť?

Jste majitelé normálního typu pleti? Pak je to jen dobře pro vás. Normální typ pleti je totiž asi nejlehčí, co se týká skin care a různých přípravků. Ale jak se o ni starat? Většinou se na internetu, v časopisech a podobně dozvíte o radách, které jsou určené k tomu, aby se pomocí nich vyřešil nebo minimalizoval nějaký problém, který se týká mastné pleti, suché pleti a podobně.

kosmetika

Ale co když nemáme s naší pokožkou žádné viditelné potíže? Tak bychom se o ni neměli starat vůbec? To samozřejmě vůbec ne. Co to ta normální pleť vůbec je? Všimli jste si někdy, jak na ulici někoho tajně obdivujete, jak krásnou pleť bez chybiček má? Pravděpodobně je to majitel normální pleti, pokud nemá tedy na sobě vrstvu make-upu. U suché pleti jsou většinou viditelná suchá místa, u mastné zase rozšířené póry, akné a podobně.

I normální pleť ale může mít své výkyvy, kdy se zdá být trochu suchá, nebo naopak trochu mastná a tomu byste měli přizpůsobit svou péči. Pokud máte období, kdy je vaše pleť sušší, použijte hydratační přípravky během své skin care rutiny. Může to být hydratační sérum nebo bohatý hydratační krém. Svou pleť určitě potěšíte i pleťovou maskou s nějakou dobrou hydratační složkou. Pokud se vám zdá pleť mastnější, zařaďte do rutiny nějaké exfolianty, třeba kyselinu salicylovou a pro hydrataci zvolte spíše lehčí krém. Určitě nezapomínejte na všechny složky péče, kterou by měla vaše rutina zahrnovat. Používejte každý den SPF s ochrannou minimálně 30, při slunečném počasí 50.

odličování

Pleť si dvojfázově odličujte, tedy nejprve použijte olejový odličovač a poté čistič na bázi vody. Jen tak svou pleť vyčistíte naprosto dokonale. Rozhodně nezaškodí, když budete pravidelně užívat i nějaké doplňky stravy, které jsou pro vaši pleť prospěšné. To je například zinek, vitamín B, kyselinu listovou nebo collagen.